MALZEMELER
3 adet yufka
HARÇ İÇİN
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
200 gram pudra şekeri
2 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karanfil
Birer adet portakal ve limonun rendelenmiş kabuğu
300 gram badem unu
Ellişer gram iri çekilmiş Antep fıstığı ve badem
100 gram kuşlokumu
ÜZERİ İÇİN
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Harç için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını eritin. Yufkayı düz bir zemine yayın. Bir fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Yufkanın ön kısmını ileriye doğru bir miktar katlayın ve üzerine tereyağ gezdirin. Üçe böldüğünüz iç harcından bir bölümünü alıp yufkayı katladığınız yere ince, uzun olacak şekilde yerleştirin. Yufkayı iki yandan 3 cm olacak şekilde harcın üzerine katlayıp önden başlayarak ileriye doğru sarın. Sardığınız yufkaya gül şekli verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da benzer şekilde sarıp gül şeklinin etrafına sarın. Kalan tereyağını yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis için böreğin üzerine pudra şekeri ve Antep fıstığı serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.