Sofra
Üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık yufka katlarından oluşan tatlı börek çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın yıldızı olacak. İşte kolay yapımıyla Tatlı Börek tarifi…

YILDIZ ŞAHİNLER

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 adet yufka

    HARÇ İÇİN

    2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı

    200 gram pudra şekeri

    2 adet yumurtanın akı

    Bir tutam tuz

    2 tatlı kaşığı tarçın

    Yarım çay kaşığı karanfil

    Birer adet portakal ve limonun rendelenmiş kabuğu

    300 gram badem unu

    Ellişer gram iri çekilmiş Antep fıstığı ve badem

    100 gram kuşlokumu

    ÜZERİ İÇİN

    100 gram tereyağı

    1 yemek kaşığı pudra şekeri

    1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Harç için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını eritin. Yufkayı düz bir zemine yayın. Bir fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Yufkanın ön kısmını ileriye doğru bir miktar katlayın ve üzerine tereyağ gezdirin. Üçe böldüğünüz iç harcından bir bölümünü alıp yufkayı katladığınız yere ince, uzun olacak şekilde yerleştirin. Yufkayı iki yandan 3 cm olacak şekilde harcın üzerine katlayıp önden başlayarak ileriye doğru sarın. Sardığınız yufkaya gül şekli verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da benzer şekilde sarıp gül şeklinin etrafına sarın. Kalan tereyağını yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis için böreğin üzerine pudra şekeri ve Antep fıstığı serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.