Sofra

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    4 su bardağı un

    1 su bardağı süt

    Birer çay bardağı ayçiçeği yağı ve su

    Birer tatlı kaşığı tuz ve toz şeker

    1 paket yaş maya

    ARASI İÇİN: 250 gram küp doğranmış kaşar peyniri

    ÜZERİ İÇİN

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

    4 diş ezilmiş sarımsak

    Birer tatlı kaşığı kekik ve toz kırmızıbiber

Hamur için gerekli olan malzemelerle ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Üzeri için eritilmiş tereyağının içine baharatları ve sarımsağı ekleyerek karıştırın ve kenara alın.

Dinlenen hamurdan küçük bezeler yapıp elinizle hafifçe açın. Bezenin içine küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri koyun. Ek yerini sıkıca kapatıp fırın tepsisine bal peteği şeklinde dizin. Üzerine tereyağlı sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.