Sofra

Soslu Baloncuk Ekmek

Soslu Baloncuk Ekmek
  • 6-8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

HAMUR İÇİN



4 su bardağı un



1 su bardağı süt



Birer çay bardağı ayçiçeği yağı ve su



Birer tatlı kaşığı tuz ve toz şeker



1 paket yaş maya





ARASI İÇİN: 250 gram küp doğranmış kaşar peyniri





ÜZERİ İÇİN



1 çay bardağı eritilmiş tereyağı



4 diş ezilmiş sarımsak



Birer tatlı kaşığı kekik ve toz kırmızıbiber


YAPILIŞI

Hamur için gerekli olan malzemelerle ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Üzeri için eritilmiş tereyağının içine baharatları ve sarımsağı ekleyerek karıştırın ve kenara alın.

Dinlenen hamurdan küçük bezeler yapıp elinizle hafifçe açın. Bezenin içine küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri koyun. Ek yerini sıkıca kapatıp fırın tepsisine bal peteği şeklinde dizin. Üzerine tereyağlı sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.