Pırasa Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pırasaların beyaz kısımlarını 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğanı üzerine ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra pırasayı katın ve 15 dakika birlikte kavurup, ocaktan alın. Diğer taraftan sütü çukur bir kaba alın. Üzerine ezilmiş beyaz peynir, çırpılmış yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip çırpma teliyle çırpın. Karışıma kavrulmuş pırasayı ekleyin. Yağlanmış geniş bir fırın kabına karışımı en fazla 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL