Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 kg pırasa
    100 gram tereyağı
    2 adet soğan
    Bir buçuk litre süt
    250 gram beyaz peynir
    4 adet yumurta
    250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    3 su bardağı galeta unu
    Tuz
    Karabiber
Pırasaların beyaz kısımlarını 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğanı üzerine ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra pırasayı katın ve 15 dakika birlikte kavurup, ocaktan alın. Diğer taraftan sütü çukur bir kaba alın. Üzerine ezilmiş beyaz peynir, çırpılmış yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip çırpma teliyle çırpın. Karışıma kavrulmuş pırasayı ekleyin. Yağlanmış geniş bir fırın kabına karışımı en fazla 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.