MALZEMELER
3 su bardağı un
10 gram toz maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Öncelikle hamur için elenmiş un, toz maya, toz şeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve ılık süt, yumurta, sıvı yağ ilave edip bütün malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için yarım saat dinlendirin. İç malzeme için mercimeği ayıklayıp yıkayın. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanı kavurun. Mercimeği ve suyu ilave edin. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp tuz ve karabiberini katın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparın ve yuvarlak olacak şekilde açıp, yağlayın. Diğer hamurun içine ince kıyılmış maydanozu katın ve yoğurun. Maydanozlu hamuru kalın olarak yuvarlak şekilde açın ve üzerine sıvı yağ sürün. Mercimekli karışımı üzerine yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın. Tek açılan sade hamurun kenar kısmına doğru mercimekli ruloyu oturtup tekrar rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine yarım ay şeklinde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.