Sofra
Köfte yemekleri bilinen klasik tarifi dışında yapıldığı yöreden yöreye de farklılık kazanır. Güneydoğu’nun zengin mutfağında yapılan kırtel leben ise bu lezzetli tariflerden biri. Farklı yapılışı ve sevilen lezzetiyle kırtel leben tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 su bardağı içli köftelik yarma

    1 çay bardağı haşlanmış nohut

    200 gram zırhla çekilmiş kıyma, tuz

Yarma ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. İkisini de ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün. Yarmanın içine kıymayı ilave edip hamur kıvamına gelene kadar, ara sıra ellerinizi ıslatarak iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde 10-15 dakika haşlayın. Nohutla beraber servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

ETİKETLER