Sofra

MÜJGAN YURTSEVEN

MALZEMELER

    250 gram az yağlı dana kıyma

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 adet küçük boy soğan

    Yarım su bardağı rendelenmiş domates

    1 diş ezilmiş sarımsak

    Yarım çay kaşığı karabiber

    Yarım çay kaşığı kimyon

    Birer çay kaşığı toz kırmızıbiber, kekik

    Tuz

    10 adet milföy hamuru

    Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella veya taze kaşar peyniri

    1 çay kaşığı su

    1 adet yumurtanın sarısı

    1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kıyma, zeytinyağı ve kıyılmış soğanı tavaya alın ve karıştırarak kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak, karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber, kekik ve tuzu ilave edin. 3-4 dakika kavurup ocaktan alın. Oda ısısındaki milföy hamurlarının ortalarına, kıymalı harcı ve peyniri pay edip uçlarını ortada birleştirin ve bohça şekli verin. Üzerlerine suyla çırpılmış yumurta sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.