Demirhindili Pırtık Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Demirhindiyi tencereye alın. zerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Tel süzgeçten geçirip, soğumaya bırakın. Demirhindi, yumurta, süt, sıvı yağ, ufalanmış beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Yufkaları parçalayıp, demirhindili karışımın içine ilave edin. Yağlanmış fırın tepsisine yayıp, üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün buzdolabından alıp, üzerine yarım şişe soda gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...