HAMUR İÇİN
4 su bardağı un
200 gram tereyağ
1 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığının ucu ile tuz
1 adet yumurtanın akı
HARÇ İÇİN
300 gram ufalanmış bayat kakaolu kek
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı fındık içi
Hamur için yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, süt, maya, pudra şekeri, tuz ve yumurta akını ilave ederek iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini bir bezle örterek yarım saat dinlenmesi için bekletin. Harç için önceden kalan bayat keki ve diğer malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri hafif unladığınız tezgahta merdane yardımıyla inceltin. İçlerine hazırladığınız harçtan 1.5 yemek kaşığı koyarak, rulo gibi sarın ve ay şeklini verin. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip 15 dakika dinlendirin. Üzerine çırpılmış yumurta ve süt karışımını fırça yardımı ile sürün. Fındık içi serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.