TABAN İÇİN
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudra şekeri
65 gram tereyağı
Birer tutam tarçın ve tuz
1 adet yumurta
HARÇ İÇİN
2 yemek kaşığı hibiskus
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
SÜSLEMEK İÇİN
Nar taneleri, kurutulmuş gül, Antep fıstığı, güveyfeneri
Taban için geniş bir kaseye un, pudra şekeri, tereyağı, tarçın ve tuzu alarak parmak uçlarınızla yavaşça yoğurun. Ardından yumurtayı ilave edin ve hamuru toparlayarak streç filme sarın. Buzdolabında ortalama 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru iki adet pişirme kağıdının arasında ve merdane yardımı ile geniş bir daire şeklinde açın. Porsiyonluk tartölet kalıpları büyüklüğünde parçalar keserek kalıpların şeklini alacak biçimde yerleştirin. Bir çatal yardımı ile orta kısımlarına delikler Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif renk değiştirene kadar pişirin. Harç için hibiskusu sıcak suda haşlayın ve süzgeçten geçirin. Daha sonra hibiskus suyuna nişastayı ekleyin ve karıştırın. Küçük bir sos tenceresine krema, şeker, yumurta ve vanilyayı alıp karıştırarak pişirin. Ardından karışıma hibiskus suyunu yavaşça ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilındıktan sonra tartöletlerin üzerlerine pay edin. Antep fistığı, nar taneleri, güveyfeneri, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.