Sofra
Hem misafirlerinize hem de ailenize sunabileceğiniz nefis bir kurabiye tarifi! İşte leziz çikolatalı kurabiye tarifi...

16 Adet
Ev Yapımı

MALZEMELER

    125 gram oda sıcaklığında tereyağı

    Yarım su bardağı pudraşekeri

    1 adet yumurta

    Yarım su bardağı un

    2 su bardağı nişasta

    Bir tutam karbonat

    BULAMAK İÇİN

    100 gram bitter çikolata

Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın. Yumurta ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, nişasta ve karbonat katıp tüm malzemeyi yoğurun. Düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla şekiller çıkarın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin bir tarafını batırın. Soğutma teli üzerine alıp, çikolatanın donmasını bekleyin. Donduktan sonra servis yapın.