Sofra
Kolay yapımı ve lezzetli tarifiyle işte Cevizli ve Kuru İncirli Kurabiye tarifi

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    7-8 adet küp doğranmış kuru incir

    2 yemek kaşığı kuru üzüm

    2 yemek kaşığı damla çikolata

    125 gram tereyağı

    3/4 su bardağı pudra şekeri

    Yarım çay bardağı fındık yağı (veya ayçiçeği yağı)

    1 adet yumurta

    1 tatlı kaşığı dut pekmezi

    2.5- 3 su bardağı un

    1 paket vanilya

    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi

    1 tutam tuz

    SUNUM İÇİN

    Pudra şekeri

Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Fındık yağı, yumurta ve pekmezi ekleyip hafifçe çırpın. Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamura kuru incir, kuru üzüm, damla çikolata, ceviz içi ve tuzu ilave edip tekrar yoğurun ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.