Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa

Zeytinyağının zenginliği ve nohutun besleyici gücüyle dolu bu nefis pırasa yemeği, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal. Sofralarınıza taze bir dokunuş katın!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın. Düdüklü tencereye, doğranmış pırasaları, üzerine doğranmış havuçları, pirinç, haşlanmış nohut, zeytinyağı, tuz, şeker, limon suyu ve et suyunu koyup 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL