Sofra
Pratik ve hızlı tarifiyle zeytinyağlı enginar

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    8 adet enginar

    6 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı un

    Yarım limonun suyu

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    Yeteri kadar su

    1'er adet büyük boy havuç ve patates

    20 adet arpacık soğan

    8 diş sarımsak

    1 çay bardağı bezelye, tuz

Tencereye zeytinyağı, un, limon suyu, toz şeker ve tuz koyup çırpın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip, küp doğranmış havuç ve patatesi katın. Arpacık soğan, sarımsak ve bezelyeyi de ilave ettikten sonra 10 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra ayıklanmış enginarları katın ve yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.