Sofra
Pratik ve lezzetli hazırlanışıyla sofralarınız lezzet katacak zeytinyağlı börülce tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg börülce

    1 adet orta boy soğan

    1 çay bardağı ayçiçek yağı

    1 adet büyük boy havuç

    1 adet kesme şeker

    2 su bardağı su

    Tuz

    Üzerine:

    Yarım demet dereotu

Bir tencereye ayçiçek yağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip, birkaç dakika daha sote edin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Ardından suyu koyup 45 dakika pişirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın.