Zeytinli Mısır Omleti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütün bir çay bardağını kenara ayırın. Kalan sütü bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ekleyip, mısırları 30 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla, taneleri sıyırarak koçandan ayırın. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Soğanları ince halka şeklinde, biberleri jülyen doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Yumurtaları bir kaba kırın ve ayırdığınız sütle çırpın. Üzerine arzunuza göre acı biber sosu ve tuz katın. Tereyağını fırına girmeye uygun bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine iri doğranmış patates ilave edip 10 dakika sote edin. Mısır taneleri, biber, soğan, zeytin ve tuz ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kaşarı ilave edin. Çırpılmış yumurtayı katıp, karıştırın. Tavayı önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup, 20 dakika pişirdikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.