Zeytinli Mısır Omleti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütün bir çay bardağını kenara ayırın. Kalan sütü bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ekleyip, mısırları 30 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla, taneleri sıyırarak koçandan ayırın. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Soğanları ince halka şeklinde, biberleri jülyen doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Yumurtaları bir kaba kırın ve ayırdığınız sütle çırpın. Üzerine arzunuza göre acı biber sosu ve tuz katın. Tereyağını fırına girmeye uygun bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine iri doğranmış patates ilave edip 10 dakika sote edin. Mısır taneleri, biber, soğan, zeytin ve tuz ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kaşarı ilave edin. Çırpılmış yumurtayı katıp, karıştırın. Tavayı önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup, 20 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL