Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan yoğurdun olduğu tariflerin hepsi ayrı bir lezzetli. İşte lezzetine doyamayacağınız Yoğurtlu Gül Böreği tarifi.

4-8 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    1 küçük doğranmış soğan

    250 gram kıyma

    1 tatlı kaşığı salça

    2 adet yufka

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    1 çay kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı ayçiçek yağda, 1 adet küçük doğranmış soğanı kavurun. 250 gram kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyin. Kıymanın rengi dönünce, tuzunu, karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.

2 adet yufkanın her birinden 8 adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Üzerine kıymalı malzemeden koyun. Sigara böreği gibi sarıp, sonra içe doğru kıvırın. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin.

Börekleri servis tabağına alın. Üzeri için, 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biberi yağda yakın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı yoğurt gezdirip, yağı ekleyin. Sıcak servis yapın.