Tom Ka Gai

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SUSAM YAĞI, limon otu, havlıcan, zencefil, sarmısak, biber ve zerdeçalı susam yağında kavurun. Tavuğu tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Eti küp doğrayıp, tavuk suyunu zencefilli karışıma ilave edin. Hindistancevizi sütü, balık suyu ve tavuk etini ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyu ilave edin. Servis tabaklarına alıp, üzerine kişniş yaprağı, soğan ve biber serpiştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...