Soğan Soslu Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 TAVUĞU tuz eklenmiş suda bütün olarak haşlayın. Daha sonra sudan alın ve soğuduktan sonra parçalara ayırın. Yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine un, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavuk parçalarını bu karışıma batırın. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritip tavukları önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
2 Soğanları temizleyip halka doğrayın. Tavuk kızarttığınız tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı daha ekleyip, üzerine soğanı katın. İyice pembeleşene dek karıştırarak kavurun. Bal, sirke, tarçın, kişniş ve tuz katıp tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 5-10 dakika pişirip ocaktan alın.
3 Ateşi söndürmeden önce ekmek dilimlerini tavadaki soğanın üzerine koyup önlü arkalı ıslatın.
4 Servis tabağına önce ekmekleri yerleştirin. Üzerine tavuk parçalarını koyun. En üste soğanlı karışımı gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler