Peynirli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bonfileleri düz bir zemine yayıp, ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanozu paylaştırın. Sonra bonfileleri ikiye katlayın, genişçe bir alüminyum folyoya yerleştirin. Tavuk bonfilelerin açılmaması için kürdanla tutturun. Havuç ve fasulyeyi ince dilimleyin. Domates dilimleri ile birlikte tavuğun üzerine koyun. Tuz, karabiber ve ezilmiş sarmısağı da ilave edin. Sıvıyağı tavukların üzerine gezdirin. Folyo kağıdını sıkıca katlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra folyoyu açarak tavukları çıkarın. Garnitürle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...