Pastırmalı Tavuk Sote

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar
    soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Sivri biberleri irice doğrayıp içine atın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin. 5 dakika kavurup, gerekirse 1 çay bardağı su ilave edin. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...