Peynirli Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu una ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan, mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanını yuvarlak bir kalıba döşeyin. İçi için yumurtaları iyice çırpın. Rendelenmiş peyniri ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın. Karışımı kalıbın içindeki hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp tartın üzerine kafes şekli verin.Fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...