Karışık Türk Peynirli Tart, Füme Domates ile

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta sarılarını iyice çırpın. İçine tüm peynirleri ekleyip karıştırarak tartın iç malzemesini hazırlayın. Milföy hamurlarını merdane ile açarak tart kalıplarına yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemesini hamurların içine doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Bu arada sos için yaprak talaşı tencereye alın. Üzerine bir tel yerleştirin. Domatesleri dilimleyip telin üzerine dizin ve tencerenin kapağını kapatın. Talaştan çıkan duman ile domates dilimlerini 15 dakika pişirin. Sarımsak ve fesleğeni minik minik doğrayın. Tavada çok az yağ ile kavurun. Talaş dumanında pişen domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Çok az su ekleyin. 5 dakika kaynatıp blendırdan geçirin. Sosu servis tabağına yayın. Fırından çıkardığınız tartları sosun üzerine yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...