Elmalı Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru hazırlamak için un, su ve oda sıcaklığında beklemiş margarini yoğurup bir hamur elde edin. Hamurun 2/3'ünü merdaneyle açıp kalıbınızın büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru önceden yağlanmış kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin. İçi için elmaları küp doğrayın. Elmaların üzerine toz şeker ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Kalan malzemeleri de ilave edip kalıptaki hamurun içine doldurun. Artan hamuru da merdaneyle açın. Bıçakla, hamurun bütünlüğünü bozmayacak biçimde baklava desenleri çıkartın. Hamur ile kalıbın üzerini örtün. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kenarlarını ince doğranmış badem ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL