Elmalı Pay

Elmalı Pay

Elmalı pay, çay saatlerinizin vaz geçilmezi olacak hafif ve sade bir pay tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tüm malzemeyi iyice yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 parça ayırın. Kalan hamuru tartolet kalıplarına yerleştirin. İç malzemesi için elmaları dilimleyip bir tencereye dizin. Üzerine pudra şekeri, tarçın ve yağı koyup 2 dakika kadar kavurun. Soğutup ceviz ekleyin ve karıştırın. Elmalı karışımı, kalıplara paylaştırın.
  • 2
    Ayırdığınız hamur parçalarıyla 1 parmak kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri elmalı karışımın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...