Kaymaklı Meyveli ve Çikolatalı Dondurma

Kaymaklı meyveli ve çikolatalı dondurma, sofralarınıza lezzet katacak hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle çikolatalı dondurma için süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta ve kremayı bir tencereye alıp, çırpma teli ile fazla çırpmadan karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve elinizle parçaladığınız çikolatayı ilave edip, eriyene kadar karıştırın.
-
2
Çikolatalı karışım ılındıktan sonra yarısını tabanına yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbın içine boşaltın. Derin dondurucuda donması için en az 3 saat bekletin. 2 Kaymaklı meyveli dondurma için süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta ve kremayı tencereye koyup, çırpma teli ile fazla çırpmadan karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
-
3
Tencereyi ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak soğutun. İçine küp doğranmış kiraz, şeftali, kivi, karadut, kayısı, vişne ve vanilyayı koyun. Tüm malzemeyi bir-iki kez karıştırdıktan sonra donan çikolatalı dondurmanın üzerine boşaltın ve donması için derin dondurucuda en az 3 saat bekletin.
-
4
Kaymaklı meyveli dondurma donduktan sonra kalan çikolatalı dondurmayı da üzerine boşaltın ve donması için tekrar derin dondurucuda en az 3 saat bekletin.
-
5
Tüm malzemeyi derin dondurucuda 1 gece beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpip, dilerseniz çilek, kiraz ve dut ile süsledikten sonra dilimleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL