Karanfilli Elmalı Puding

Sıcak ve baharatlı bir lezzet arıyorsanız, karanfilli elmalı puding tam da aradığınız tat!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların kabuklarını soyup, bütün haldeyken çekirdeklerini çıkartın. Elmaları bir tencereye dizin. Üzerine toz şeker, karanfil ve yarım su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
-
2
Elmaları servis yapılacak kaselerin içine yerleştirip soğumaya bırakın. Elmaların çekirdek yataklarına fındık veya ceviz yerleştirin. Sütle pudingi pişirin. Elmaların üzerine paylaştırın. Soğuduktan sonra ceviz, hindistan cevizi ve tarçınla süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL