Etimek Tatlısı

Etimek tatlısı, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte, üzerine hiç su koymadan şekerin rengi kahverengileşene kadar kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip, şeker eriyene kadar kaynatın.
  • 2
    1 paket etimeği orta boy bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız şerbeti gezdirin. Dinlenmeye bırakın. Bu arada muhallebi için, süt, şeker ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Vanilyayı ilave edin. Hazırladığınız muhallebi ılınınca, etimeklerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.
  • 3
    Bu arada krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Soğuyan tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın. Hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...