Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç

Cevizli güllaç, gülün enfes aromasıyla lezzetlenen pratik güllaç tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye toz şekeri ve sütü koyup, 5 dakika (kaynamamasına dikkat ederek) ısıtın. Sonrasında şekerli sütü geniş bir tepsiye dökün. 1 adet güllaç yaprağını şekerli süte koyup yumuşatın ve avuç içi büyüklüğüne getirin (tatlı tabağı büyüklüğünde de olabilir).
  • 2
    İçine dövülmüş cevizden 1 yemek kaşığı koyun ve yaprağı katlayın. Başka bir kaba dizin. Her bir güllaç yaprağını aynı işlemden geçirin ve kaba dizin.
  • 3
    Kalan şekerli sütü üzerine dökün. Yarım çay bardağı gül suyunu üzerine gezdirin. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...