Cevizli Güllaç
Cevizli güllaç, gülün enfes aromasıyla lezzetlenen pratik güllaç tarifini mutlaka deneyin.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye toz şekeri ve sütü koyup, 5 dakika (kaynamamasına dikkat ederek) ısıtın. Sonrasında şekerli sütü geniş bir tepsiye dökün. 1 adet güllaç yaprağını şekerli süte koyup yumuşatın ve avuç içi büyüklüğüne getirin (tatlı tabağı büyüklüğünde de olabilir).
-
2
İçine dövülmüş cevizden 1 yemek kaşığı koyun ve yaprağı katlayın. Başka bir kaba dizin. Her bir güllaç yaprağını aynı işlemden geçirin ve kaba dizin.
-
3
Kalan şekerli sütü üzerine dökün. Yarım çay bardağı gül suyunu üzerine gezdirin. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL