Armutlu Muhallebi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Armutları soyup, dip kısmından bir oyucu yardımıyla girip çekirdeklerini çıkarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Toz şekeri mokka likörü ile iyice karıştırıp armutların üzerine gezdirin.
-
2
200 derece fırında armutlar yumuşayana dek pişirin. Muhallebi malzemesini bir tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra da 1 dakika daha pişirin ve ocaktan indirin.
-
3
Muhallebiyi yayvan kup bardaklarına veya kâselere pay edin. Her bir kâseye 1 adet fırında pişmiş armut koyun. Üzerilerini file bademle süsleyin. Muhallebiyi soğutunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL