Armutlu Muhallebi

Armutlu Muhallebi

Muhallebiyi bir de bu şekilde deneyin! İşte Armutlu Muhallebi tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Armutları soyup, dip kısmından bir oyucu yardımıyla girip çekirdeklerini çıkarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Toz şekeri mokka likörü ile iyice karıştırıp armutların üzerine gezdirin.

  • 2

    200 derece fırında armutlar yumuşayana dek pişirin. Muhallebi malzemesini bir tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra da 1 dakika daha pişirin ve ocaktan indirin.

  • 3

    Muhallebiyi yayvan kup bardaklarına veya kâselere pay edin. Her bir kâseye 1 adet fırında pişmiş armut koyun. Üzerilerini file bademle süsleyin. Muhallebiyi soğutunca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...