Tost Ekmeğinden Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Fırın kabını Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın. Ardından tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartarak yağladığınız fırın kabına yerleştirin. 10 dk 200 derecede fırınlayıp ekmekleri kurutun. Bu sırada patatesleri haşlayıp ezin. Bir tavada 1 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritip soğanları kavurun. Kavrulan soğanları haşladığınız patateslerin içine ilave edin. Kaşar peyniri, yumurta, sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyip hepsini karıştırın. Tost ekmeklerinin üzerine hazırladığınız karışımı yayıp, ince doğranmış pastırmalarınızı serpiştirin. Son olarak yumurtaları kırıp, aralarına kırmızıbiberleri dizin. 180 derece fırında yumurtalar pişene kadar yaklaşık 15 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

    Detaylar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...