Vişne Tatlısı

Hafif ve ferahlatıcı bir alternatif olarak yaz aylarında sıkça tercih edilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şekeri yumurtalarla birlikte derin bir kaba alın. 10 dakika çırpın. İçine kabartma tozu, irmik, un ve yoğurt koyun. Vişnelerin yarısını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Yuvarlak bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan üzeri kızarana dek pişirin.
  • 2
    Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için, toz şekerle suyu tencereye alın. Kaynayınca, kalan vişneleri ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, tencereyi ocaktan ve tatlının üzerine gezdirin. Soğuyunca dilediğiniz gibi kesip, süsleyin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...