Sakızlı İrmik Tatlısı
Sakızlı İrmik Tatlısı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, irmik, dövülmüş damla sakızı ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, koyulaşana dek pişirin. Karışımın yarısını yuvarlak bir cam kalıba boşaltın. Üzerine blenderden geçirip un haline getirdiğiniz pötibör bisküvileri serpin (dilediğiniz miktarda serpebilirsiniz). Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın. Kaşığın tersiyle üzerini düzleyin. Buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek, yanında meyve dilimleriyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL