Pratik tarifiyle Lokma Tatlısı...

12 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 kg un

    1 paket yaş maya

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 çay kaşığı tuz

    1 kahve fincanı ayçiçek yağı

    Kızartmak için:

    4 su bardağı ayçiçek yağı

    Şurubu için:

    2 kg toz şeker

    5 su bardağı su

    Yarım limonun suyu

Şurubu hazırlamak için bir tencereye su, şeker ve limon suyunu birlikte koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde biriken köpükleri zaman zaman alın. Köpükler oluştuktan sonra, 10 dakika kaynatıp altını kapatın.
Hamur için, derin bir kaba un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, ılık su ile çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın.
Ayçiçek yağını derin bir kızartma tenceresine koyup kızdırın. Hamurdan, avuç dolusu bir parça alıp baş parmak ve işaret parmağı arasında sıkın. Yağa batırılmış bir kaşık yardımı ile hamurdan fındık büyüklüğünde lokmalar kopartıp yağa atın. Tencere lokmalarla dolunca sürekli karıştırarak kızartın ve kenarda bekleyen soğuk şuruba atın. 10- 15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.