Limonlu Kolay Baklava

Geleneksel baklava lezzetini daha hafif ve ferahlatıcı bir şekilde sunan pratik bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için tüm malzemeyi karıştırın. Üç adet yufkayı üst üste koyup, kenarına hazırladığınız harçtan yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Kalan yufka ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları dilediğiniz şekilde dilimleyip, fırın kabına yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
-
2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın, limon suyu ekleyip karıştırın. Baklavayı fırından alıp, ılık şerbeti üzerine gezdirin. Kaymak veya dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL