Konserve Tatlısı

Konserve Tatlısı, pratik ve lezzetli bir tatlı seçeneğidir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, yumurta, su, ayçiçek yağı ve kabartma tozunu yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Merdane ile açın. Hamurdan 5 cm eninde ve 15 cm boyunda olmak üzere şeritler kesin.
-
2
Her bir şeridi akordiyon şeklinde katlayın. Şişlere geçirin. Boş konserve kutusuna ayçiçek yağı koyup, kısık ateşte kızdırın. Şişe dizdiğiniz hamurları ayçiçek yağında kızartın. Üzerine gül suyu ve bal gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL