Yarım kg tel kadayıf
200 gram tereyağı
300 gram örgü peyniri
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzerine:
Kaymak ve toz antep fıstığı
Peyniri küp şeklinde doğrayın. Kadayıfı geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve elinizle didikleyerek açın. Kadayıftan bir avuç kadar alın ve avucunuzun içinde ortasını açıp, peynir koyun. Diğer elinizin yardımıyla yuvarlayın ve silikon kalıba yerleştirin. Kalan kadayıfı da aynı şekilde hazırlayın ve kalıpları fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Pişen tatlıları, ılındıktan sonra kalıplardan servis tabağına çıkarın. Soğuk şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirip, kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.