Yoğurt Soslu Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PIRASALARI, kök kısmından yukarı doğru 5-6 cm boyunda kesin. Kaynayan suya atıp 15 dakika haşlayın. Sudan süzgeçle alıp buzlu suya atın. Katlarına ayırıp yeniden buzlu suya koyun. Dolma harcı için patlıcanın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu ve domatesi rendeleyin. Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletip, süzün ve sudan geçirin. Zeytinyağını bir tencereye alın. Pirinci katıp orta ateşte kavurun. Üzerine patlıcan, havuç, kuşüzümü ve baharatları katın. Karıştırarak 10 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyin. Bir-iki çevirip, üzerine 1 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyip ocaktan alın. Hazırladığınız harcı, katlarına ayırdığınız pırasaların içine doldurun. Dolmaları bir fırın kabına en fazla ikisıra halinde dizin. 1 su bardağı yoğurdu iyice çırpın ve dolmaların üzerine gezdirin. Kabı sallayarak, yoğurdun dolmaların her tarafına yayılmasını sağlayın. 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...