Yeşil Mercimek Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra bir gece suda bekletin. Suyunu süzüp, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. İçine köftelik bulguru ilave ederek karıştırın ve tencereyi ateşten alın. Bu karışımı ağzı kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirdikten sonra derin bir kaseye boşaltın. İçine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, sarmısak, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçaları avucunuzda sıkarak şekillendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...