Pazılı Suşi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ 4-5 kez yıkayın. İki buçuk su bardağı su ile pirinci haşlayın. Pirinçler suyu iyice çekince, kesmeşeker ve sirkeyi ekleyin. Karıştırıp, demlenmeye bırakın. 1 Diğer tarafta pazı yapraklarının sap kısımlarını çıkarıp, sadece yapraklarını tuzlu suda çok az haşlayın. Daha sonra soğuk suya çıkarın. Havuçları haşlayıp uzun uzun dilimleyin. Kornişon turşularını ve salatalığı da uzunca dilimleyin. 2 Pazı yapraklarını bir streç filmin üzerine uzun dikdörtgen biçiminde dizin. Üzerine soğuyan pilavı, pazının tamamını kaplayacak biçimde yayın. Ortasına havuç, salatalık ve kornişonları. 3 Streç filmle beraber sıkı bir rulo yapıp, keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında kesin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...