Kabaklı Mercimekli Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları küp küp doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Mercimeği haşlayın. Bu arada 2 su bardağı yarmayı tuz ve bir miktar su ile yoğurup hamur yapın. Elinizle küçük köfteler hazırlayın. Ortasını parmak ucu ile çukurlaştırın. Kaynayan mercimeğe kabakları ve köfteleri ekleyerek, pişirin. Suyunu süzün. Servis tabağına yemeği alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Tereyağını eritip, pulbiberi yağda yakın. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL