Kabaklı Mercimekli Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kabakları küp küp doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Mercimeği haşlayın. Bu arada 2 su bardağı yarmayı tuz ve bir miktar su ile yoğurup hamur yapın. Elinizle küçük köfteler hazırlayın. Ortasını parmak ucu ile çukurlaştırın. Kaynayan mercimeğe kabakları ve köfteleri ekleyerek, pişirin. Suyunu süzün. Servis tabağına yemeği alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Tereyağını eritip, pulbiberi yağda yakın. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...