Etli Nohutlu Bamya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bamyaları yıkayın. İyice kurulayıp, ayıklayın. Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tereyağı, arzunuza göre doğranmış havuç ve piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, soteleyin. Küp doğranmış domates ve suyu ekleyin. Orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Nohut, sarmısak, bamya, limon suyu, kesmeşeker ve tuzu sırasıyla ilave edin. Bamyalar dağılmayacak kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL