Bulgur Sıkması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İNCE bulguru üç-dört kez ılık suda yıkayın. Suyunu süzüp 20 dakika bekletin. Sonrasında soğan ve sarmısağı robotta iyice kıyıp bulgura ilave edin. Üzerine kıyma, tuz, un ve tereyağını katıp karıştırın. Malzemeyi iyice yoğururken, 1 çay bardağı suyu katıp yoğurmaya devam edin. Macun kıvamına gelen bulgurdan köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, 2 parmak kalınlığında silindir şeklinde köfteler yapın. 4-5 su bardağı kaynamış tuzlu suda, köfteleri 5 dakika haşlayın. Servis tabağına aktarıp üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin. Tereyağını tavada kızdırıp içine kırmızı biberi katın ve ocaktan alıp, yoğurdun üzerine gezdirin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...