Bamyalı Kabak Dolma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAKLARIN içini çıkarıp haşlayın. Bamyayı temizledikten sonra elma sirkeli suda dinlendirin. Kabuğu temizlenmiş soğanı tencerenin ortasına yerleştirin. Kenarlarına suyu süzülmüş bamyayı serpiştirin. Rendelenmiş domates, limon suyu, tozşeker ve tuz ekleyin. Sebzelerin seviyesine kadar su ilave edip, pişmeye bırakın. Yemeğin üzerine elma sirkesi ve zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte 35-40 dakika daha pişirin. Bamyayı kabakların içlerine pay edin. Üzerlerine kendi kapaklarını yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL