Bulgur Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kurutulmuş domatesi ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp harlı ateşte domatesi 1 dakika kavurun. Üzerine bulguru ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Nohut, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynayınca ocağın altını kapatın ve yarım saat demlenmeye bırakın. Bu arada cevizi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte birkaç dakika hafifçe kavurduktan sonra kenara alın. Bulgurlu karışım soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi, limon suyu, dereotu, nane, nar tanesi, kuru üzüm ve ceviz ilave edin. Bütün malzemeyi harmanlayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL