Safranlı Mantarlı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yağı bir tencerede eritin. 2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun. Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayın. Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuş üzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin. 5 dakika dinlendirin. Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin. Pilavı derin bir kaseye doldurun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL