Nohutlu Firik Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvı yağı tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Biber salçası, haşlanmış nohut ve firiği ilave edip, karıştırın. Bulguru ekleyip, tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp demlendirin. Tencereyi ocaktan alıp, üzerine tereyağında kızdırılmış karabiber ve pul biberi gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL