Midyeli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İÇ midyelerin iplikçiklerini temizleyip yıkayın. Zeytinyağımı tencereye alın. ince kıyılmış soğanı ekleyin. Pembeleşmeden kavurun. Kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir-iki karıştırın. Temizlenmiş midyeleri de tencereye atın. Bir-iki defa karıştırın 4 su bardağı su ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin. Su kaynay›nca, ısıtılmış pirinci koyun. Pilavı pişirin. Dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL