Sofra
Denizin taptaze lezzetlerini yerel bir klasikle buluşturan balık kokoreç, deniz ürünleri sevenler için benzersiz bir deneyim sunuyor.

MAHMUT ŞİT

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram kefal fileto

    100 gram dondurulmuş kalamar

    100 gram karides

    100 gram tereyağı

    1'er adet domates ve sivri biber

    8-10 adet mantar

    2 diş sarımsak,

    Tuz, pul biber

Tereyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve eritin. İçine küp şeklinde doğradığınız kefal, kalamar ve karidesi katıp, 1-2 dakika kavurun. Domatesin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayıp, karışıma ekleyin.
Kıyılmış biberi de katıp, kavurmaya devam edin. Mantarların zarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp, kıyılmış sarımsakla birlikte karışıma ekleyin. Tuz ve pul biber kattıktan sonra 2 dakika daha kavurup, sıcak olarak servis yapın.