Sütlü Erişte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SÜT, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca üzerine erişteleri ilave edin. Diğer taraftan kalan tereyağını eritip küp doğranmış kabak ve kırmızı biberi sote edin. Ocaktan almaya yakın, mısırları ve tuzunu da ekleyin. Hepsini beraber bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave edin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL